Biefstuk met pesto
Apart biefstuk recept van de barbecue met zelfgemaakte pesto. Let bij biefstuk op dat de barbecue niet te hoog staat omdat het vlees anders snel droog wordt.
Ingrediënten
- 400 gram biefstuk
- 2 potjes rucola kruidensla
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 4 eetlepels olijfolie
- Zeezout
- versgemalen peper
- 10 sjalotjes
- 1 bol knoflook
Instructies
- Was en verwijder de harde steeltjes van de rucola.
- Maak de bosuitjes schoon.
- Pureer de bosui met de rucola en voeg de balsamico-azijn toe.
- Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak kleine inkepingen in de biefstuk en bestrijk het vlees met de pesto. Laat het ca. 30 minuten buiten de koelkast marineren.
- Pel intussen de sjalotjes.
- Maak de knoflookteentjes iets los van de bol.
- Leg de knoflook en de sjalotjes op 2 stukken aluminiumfolie, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Vouw het aluminiumfolie dicht.
- Leg de pakketjes ca. 20 minuten en de biefstuk ca. 8 minuten op de barbecue. Serveer de gepofte sjalotjes en knoflook bij de biefstuk.
Notities
Extra nodig: keukenmachine/staafmixer en aluminiumfolie.