Varkens sate

Barbecue Recepten
Zelfgemaakte Sate stokjes voor op de barbecue. Maak ook zelf de saus met dit satesaus recept
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram varkenslappen of fricandeau
  • Een flinke scheut ketjap
  • Een flinke scheut gember siroop
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel djahe
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Zout

Instructies
 

  • Snijd het vlees in kleine blokjes en doe dit in een (rvs) bak.
  • Alle kruiden er bij en laat dit minimaal 2 à 3 uur marineren.
  • Rijg nu het vlees aan de stokken.
  • Vervolgens lekker gaar bakken op de barbecue.

Notities

Laat de satestokjes minimaal 15 minuten weken in koud water. Hierdoor voorkom je dat de stokjes (snel) verbranden op de barbecue

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Rating recept




Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in