Varkens sate
Zelfgemaakte Sate stokjes voor op de barbecue. Maak ook zelf de saus met dit satesaus recept
Ingrediënten
- 500 gram varkenslappen of fricandeau
- Een flinke scheut ketjap
- Een flinke scheut gember siroop
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 theelepel djahe
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel sesamolie
- Zout
Instructies
- Snijd het vlees in kleine blokjes en doe dit in een (rvs) bak.
- Alle kruiden er bij en laat dit minimaal 2 Ã 3 uur marineren.
- Rijg nu het vlees aan de stokken.
- Vervolgens lekker gaar bakken op de barbecue.
Notities
Laat de satestokjes minimaal 15 minuten weken in koud water. Hierdoor voorkom je dat de stokjes (snel) verbranden op de barbecue
heb dit vandaag gemaakt was heerlijkkk
ook nog een ander soort pindasaus gemaakt van deze cite heerlijk