Spaanse karbonade met paprika
Karbonade van de barbecue met gegrillde paprika repen
Ingrediënten
- 4 karbonades naar keuze
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 2 eetlepel sherry medium dry
- 6 eetlepel olijfolie
- 2 rode paprika's
- 2 gele paprika's
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2 eetlepel peterselie verse, fijngeknipt
- zout
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Snijd de paprika's in brede repen.
- Rooster de karbonades 10-15 centimeter boven de hete kolen in 6-8 minuten bruin en gaar.
- Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met olijfolie.
- Meng de paprikarepen met 2 eetlepels olijfolie, leg ze op een barbecue- groenterooster en rooster ze in 8-10 minuten gaar. Schep ze af en toe om.
- Schep de geroosterde paprika's in een schaal en meng de azijn, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
- Leg de karbonades op vier borden en schep de paprika's ernaast
Goed recept, evt. blaadje basilicum aan toevoegen