Spare Ribs Slow

Deze spare ribs komen van Kaufland en we gaan deze low and slow barbecuen op de Weber.

Stap 1 is het klaar maken van de Ribs door het vel aan de achterkant eraf te halen en wat vet te verwijderen. De Ribs van de Kaufland zijn redelijk ongelijkmatig gesneden maar ja wat verwacht je voor 5,99/kilo

Stap 2 is het kruiden van de Ribs met rub. Ik gebruik mosterd als basis om de rub op te smeren en de rub is ‘Tennessee Smokehouse BBQ Rub‘ van Grill mates

Mosterd als basis

 

Stap 3. De rib insmeren met mosterd en vervolgens de rub aanbrengen

Mosterd op de rib en daarna de rub

Stap 4 De ribs gaan op de Weber indirect met een temperatuur van ongeveer 110 a 115 graden. Na een uurtje of 2 wikkelen we de ribs per stuk in alu folie. Na 60 minuten met een sateprikker controleren of de ribs gaar zijn. De sateprikker gaat er dan zonder veel weerstand doorheen. Als de goed zijn, kunnen ze uit de folie en afgelakt te worden. Vergeten foto’s te maken van het grill proces op de Weber.

Rib na 60 minuten in de alu folie

Stap 5. De rib moeten nu nog een lekkere bark krijgen. Ze gaan dus ingesmeerd met barbecue saus terug voor 15 a 20 minuten.

klaar

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in