Voor veel mensen geldt, geen barbecue zonder vlees.
In het submenu vindt u verschillende lekkere recepten met als hoofdingrediënt vlees.
Lees onderstaande tips over vlees op de barbecue goed door:
- Vlees barbecuen gaat het beste op een rooster.
- Rund- en lamsvlees moeten op een goed heet rooster worden gelegd, om het vlees dicht te schroeien.
- Kalfs- en varkensvlees grilt u op een matig vuur en laat u langer bakken.
- Prik altijd in worsten om te vermijden dat ze openbarsten tijdens het barbecuen.
- Prik nooit in vlees dat aan het bakken is. Hiermee gaat het vleessap verloren en wordt het taai.
- Draai de stukken om met een barbecuetang.
- Vermijd dat vet uit stukken vlees loopt door ze in te smeren met olijfolie of met een marinade op basis van plantaardige olie.
- Marineer het vlees (de dag) voor het barbecuen. Hierdoor wordt het vlees malser.
- Dep gemarineerd vlees voorzichtig af met keukenpapier om het teveel aan marinade te verwijderen, voordat u het vlees op het barbecuerooster legt.
- Zout het vlees pas op het einde van de baktijd, zout onttrekt de sappen aan het vlees.
Tijdens het barbecuen kunt u kruiden op barbecue gooien. De smaak trekt hierdoor in het vlees en het ruikt lekker.